català | castellano
Informació general
El temps és or quan es tracta de rescatar un ferit atrapat dins un vehicle després d’un accident greu. Uns minuts poden ser la diferència entre la vida i la mort.

 

Actualment els cotxes cada cop són més segurs i sofisticats. Tanmateix, això suposa una dificultat afegida per als equips de rescat quan hi ha un accident. Els 10 minuts que abans calien per a obrir un vehicle i treure l’accidentat ara, amb els vehicles d’última generació, s’han convertit en molt més, ja que s’ha de tenir molta més informació per a fer-ho de manera segura: on són els components d’alta tensió, on són les càrregues dels coixins de seguretat, quin tipus de combustible utilitza el vehicle, quins són els millors punts de tall de carrosseria...

 

Tot aquest tipus d'informació la pot facilitar el mateix propietari del vehicle, si hi incorpora dins el full de rescat.
Què és el full de rescat?
El full de rescat és una fitxa que incorpora tota la informació tècnica necessària per a poder obrir un vehicle de manera ràpida i segura. Té un format estàndard, vàlid per a tot Europa.
Per què és útil?
Perquè si està accessible dins del vehicle, qualsevol cos de rescat podrà tenir-lo immediatament quan arribi a l’accident, l’entendrà i el farà servir perquè el procés d’alliberament de l’accidentat sigui el més ràpid i segur possible.
Vídeo de la campanya
 
Com es col·loca al vehicle
 
Descarrega el teu full
 
D’actualitat
 
 
 
  Com es col·loca al vehicle   Descarrega el teu full   D’actualitat
L’objectiu del full de rescat és bàsicament la reducció del temps d’atenció a l’accidentat, i que estigui per sota de l’hora daurada.
 
És esencial fer servir l’adhesiu identificatiu i col·locar el full en un lloc accessible pels equips de rescat.
 
Aquí pots accedir als fulls de rescat d'aquells models de les marques que col·laboren amb la iniciativa
 
L'Ajuntament de Terrassa se suma a la campanya
             
RACC

Empreses i entitats col·laboradores: